• زنجان، خیابان جمهوری، بالاتر از دانش سرا، پلاک 52

نگهداری هلو و شلیل در سردخانه

میوه‌های هلو و شلیل بعد از سیب بیشترین سطح کشت و تولید را در بین میوه‌های هسته‌دار دارند. این میوه‌ها در تمام مراحل رشد، چه به صورت رسیده و چه به صورت نارس قابل مصرف هستند. در این مطلب ما به شما روش نگهداری میوه‌های هلو و شلیل را به صورت مختصر توضیح می‌دهیم.

شاخص‌های رسیدگی در میوه‌های هلو و شلیل

هلو و شلیل از آن دسته میوه‌هایی هستند که پس از برداشت، مراحل رسیدن خود را کامل می‌کنند. این میوه‌ها به طور طبیعی ۴ الی ۵ ماه بعد از گل‌دهی به طور کامل رشد می‌کنند و آماده برداشت هستند.

ازلحاظ فیزیکی رسیدگی هلو و شلیل، تغییررنگ پوست میوه، نرم شدن گوشت میوه و تغییرشکل ظاهری میوه‌ است. در برداشت این محصولات باید به یک نکته محم توجه کرد. نمی‌توان براساس تغییر رنگ زمینه پوست هلو و شلیل زمان مناسب برداشت آن‌ها را تعیین کرد.

رسیدگی در این نوع میوه‌ها با افزایش نسبت قند به اسید و همچنین افزایش تنفس و تولید اتیلن همراه است. این بدان معناست که هرچقدر میوه قند بیشتری داشته باشند، بهتر رسیده و قابل مصرف ‌است.

از نکات فنی در برداشت میوه‌های هلو و شلیل مقدار ماده جامد انحلال‌پذیر در آنها است. در موارد عادی این ماده انحلال‌پذیری  ۱۱ تا ۱۲ درصد است. همچنین اسید قابل تیتراسیون ۰.۷ درصد یا کمتر، میزان‌ سفتی بافت تا ۱۳.۵ نیوتون می‌باشد. 

میوه هلو


معمولا زمان برداشت میوه‌ شلیل از اواخر اردیبهشت‌ماه شروع و تا اوایل مهرماه ادامه می‌یابد.

درجه حرارت میوه‌های ‌هلو و شلیل درهنگام رسیدگی و برداشت بالا است. در حالیکه درجه حرارت بالای این میوه‌ها در مزرعه باعث فساد و گندیدگی آن‌ها می‌شود.

حرارت بالا در مزرعه باعث افزایش سرعت تنفس و تولید اتیلن می‌شود. در این صورت میوه بیش از حد نیاز رشد کرده و این باعث اُفت کیفیت تجاری میوه شده و مدت انبار کردن آن نیز کاهش می‌یابد.


 

نگهداری‌ هلو و شلیل در سردخانه

برای نگهداری شلیل و هلو در سردخانه باید سریعا پس از برداشت در سردخانه زیرصفر نگهداری شوند. دمای مورد نیاز برای نگهداری این میوه‌ها به ترتیب صفر تا ۵/۰ درجه سلسیوس است.

  • روش‌های‌زیادی برای سردکردن این میوه‌ها وجود دارد. یک روش آن سردکردن با تـأخیر است که به آن رسیدگی کنترل شده نیز می‌گویند.
  • میوه‌ها پس از برداشت و قبل از نگهداری درسردخانه در دمای صفردرجه سلسیوس، ۳۶ ساعت در دمای ۲۰ درجه‌سلسیوس نگهداری می‌شوند.
  • یکی دیگر از روش‌های‌ نگهداری شلیل و هلو در سردخانه، گرمادهی متناوب است. در این روش معمولا پس از برداشت در شرایط سرد میوه‌ها را هر ۱۰ تا ۱۴ روز، به مدت یک روز در دمای ۲۰ درجه سلسیوس و یا دمایی نزدیک آن در سردخانه قرار می‌دهند.
  • میوه‌های بسته بندی و درج بندی‌شده در سردخانه در صورت نگهداری به مدت ۳۰ روز، با دمای صفر الی ۱± درجه سلسیوس و رطوبت ۹۰ تا ۹۵ قابل نگهداری هستند.

شرکت آریان سرد زنجان در حوزه ساخت سردخانه مورد نیاز شما جهت انبار و نگهداری محصولاتتان و گارانتی قطعات به ‌کار رفته در ساخت سردخانه مورد نظرتان آماده همکاری و مشاوره دادن به شما مشتریان عزیز است.

مشاوره رایگان
همین حالا پیام دهید
برای مشاوره رایگان به کارشناسان ما پیام دهید.